Georgian Choreographic Centre

Cultural

28/55

 
 
 
 
 

The musical fan design of the building is inspired by the art of dancing and the turbulence of the river. The slope surrounding the building has been laid out as a gradually rising terrace dynamically developing into floating landscape shapes.

Towards the southwest, the dance studios float above the foyer, which turns into a magic landscape of staircase grottoes and terraces. The auditorium is designed as a Georgian courtyard surrounded by fan-shaped balconies seating the audience on three sides.

Spread around the theatre, the fan becomes part of the slope. The fan spreads towards the east, and the terraces rise to float above the common room of the school.

The project is a modern interpretation of traditional Georgian architecture, in which the horizontal lines shield the facade, inviting the visitor to a cool rest outside.

Hide all
Show all

Project facts

Project facts

Location: Tbilisi, Republic of Georgia
Client: Cartu Group
Gross floor area: 16,000 m2
Year of design: 2006 - 2006
Type of assignment: First prize in invited competition

Location

Map_Europe_Tbilisi.png
  • Tbilisi, Republic of Georgia

Contact

Lead Design Architect, Architect MAA
tt@henninglarsen.com
Phone: +45 8233 3030
download vCard