Villa in Søllerød

Residential

7/14

 
 
 
 
 

The villa consists of two white rendered building volumes – a large wing along the north side of the plot and a less projecting volume to the south.

The protruding building volume divides the plot in two and creates an outdoor terrace to the south-east on the one side and a more private garden space to the south-west. The wings are connected by means of a floating roof covered in cedar tree. Between the two volumes, the heart of the building is placed: a large double-high kitchen/dining area with large windows and direct access to the two terraces. The house has split levels following the topography of the terrain.

The building is accessed through the northern wing, which – in addition to the entrance area – comprises children’s/guest rooms, secondary functions and a garage. The entrance area opens up to the large bright kitchen/dining area connected to the two floors of the protruding building volume. The lower floor comprises an office and a living-room with a beautiful fireplace and built-in bookcases. The upper floor also features an office as well as a master bedroom with a beautiful view of the surroundings.

Architecturally, the project has focused on daylight and the contrast between the more closed spaces with clearly defined window openings and the open kitchen space with an almost invisible boundary between the inside and outside.

Hide all
Show all

Project facts

Project facts

Location: Søllerød, Danmark
Client: Private
Gross floor area: 340 m2
Year of construction: 2005 - 2006
Type of assignment: Commission

Location

Map_Denmark_Holbaek.png
  • Søllerød, Danmark

Contact

Architect
cf@henninglarsen.com
Phone: +45 8233 3022
download vCard