IT University

Educational

29/37

 
 
 
 
 

A digital art installation by the American artist John Maeda creates a dynamic and interactive visual composition in the atrium, projecting words and images onto the white meeting boxes.

The ground floor comprises the common facilities; lecture halls, students’ café, canteen and library. All research and teaching areas are located on the upper floors. There are teaching facilities in open study areas surrounding the atrium and research departments in the calmer zones at both ends of the building.

The building stands elevated above terrain. A metal clad frame folds around the entire volume in one singular dynamic movement. The glass facades inside the frame are divided into horizontal ribbons of glass of varying colour and character – powerful green-coloured glass, translucent glass and clear glass.

Hide all
Show all

Project facts

Project facts

Location: Copenhagen, Denmark
Client: Danish National Research and Education Buildings
Gross floor area: 19,000 m2
Year of construction: 2001 - 2004
Type of assignment: First prize in invited competition, 2000

Video

Video