Enghoej Church

Cultural

42/44

 
 
 
 
 

Daylight penetrates the church, emanating from small openings in the long walls and from a slot between the roof and the wall and, finally, from the west gable, where the altar is placed in a niche with daylight.

The adjoining community centre consists of small, low houses with courtyards. The church and the community centre are made of brick with an ashlar render. Walls inside the church are made of in situ concrete with a white marble aggregate. The roof inside the church is designed with visible, closely spaced wooden rafters, whilst the floor is made of white concrete tiles. The furniture is made of black-stained wood. Altar, front and pulpit are made of polished black natural stone with silver details.

Hide all
Show all

Project facts

Project facts

Location: Randers, Denmark
Client: Parochial church council of Sct. Clemens & Borup
Gross floor area: 950 m2
Year of construction: 1993 - 1994
Type of assignment: First prize in competition
Engineers: Kerstens & Westphal

Location

Map_Denmark_Randers.png
  • Randers, Denmark

Contact

Architect
tt@henninglarsen.com
Phone: +45 8233 3030
download vCard