24.10.2012

314/505

Exhibition on Henning Larsen Architects in Sweden

 

The exhibition displays the significant influence of architecture on the environment, city structure, landscape and society – and the influence of each of these individual elements on architecture. The exhibition has previously been presented at the Utzon Centre in Aalborg, Denmark, and at Architekturgalerie München, Germany. In 2013, the exhibition will be presented at selected locations in Copenhagen and Oslo.

Umeå Art Museum is designed by Henning Larsen Architects and was inaugurated in June 2012. The museum forms the heart of Umeå Arts Campus, which also comprises the Academy of Fine Arts, the Institute of Design and the new School of Architecture, designed by Henning Larsen Architects in collaboration with White Architects from Sweden. In addition to the Art Museum, the School of Architecture is presented at the exhibition.

Other projects at the exhibition include Harpa – Reykjavik Concert Hall and Conference Centre in Iceland, the world largest green development plan King Abdullah Financial District in the Saudi Arabian capital of Riyadh and Batumi Aquarium whose design is inspired by the characteristic pebbles of Batumi beach.

The exhibition in Umeå will run from 28 October to 25 November.

Hide all
Show all

More information...

More information...

Umeå Kunstmuseum

Umeå Kunstmuseum

Kunstmuseet, Bildmuseet, ved Umeå Universitet udgør sammen med Design- og Kunsthøjskolen samt den nyetablerede Arkitektskole den nye kunstneriske campus ved Umeälven.

Harpa - Reykjavik Koncertsal og Konferencecenter

Harpa - Reykjavik Koncertsal og Konferencecenter

Harpa - Reykjavik Koncertsal og Konferencecenter er inspireret af nordlyset og den dramatiske islandske natur.

King Abdullah Financial District

King Abdullah Financial District

I Riyadhs kommende finansdistrikt er den traditionelle arabiske by forenet med en moderne storbymetropol. Masterplanen samler finansinstitutionerne i et veldefineret område, hvor boliger og rekreative muligheder er med til at gøre bydelen levende og attraktiv døgnet rundt.

Batumi Aquarium

Batumi Aquarium

Batumi Aquarium er inspireret af Batumi-strandens karakteristiske rullesten, der er formet af havstrømmen gennem årtusinder. Bygningen skal ligge i den georgiske kystby Batumi og fremstår som en ikonisk stenformation – synlig fra både land og hav.

Links...

Umeå Art Museum http://www.bildmuseet.umu.se/english/

Latest news...

Download

Contact

Head of Communications
ffe@henninglarsen.com
Phone: +45 8231 3160
download vCard